Таня и Даня

Таня и Даня

29.12.2023 Ukraine Renovation Без коментари

Днес имам удоволствието да ви разкажа една трогателна история за мама Таня и нейния син Даня, които през лятото на 2022 г. пристигнаха в Пловдив от временно окупираните територии на Украйна.
Енергията на Тетяна Кириленко е просто впечатляваща! В първите седмици след пристигането си в града, тя, без да говори български, успя да намери работа и детска градина за своя син. Това е поистине изключителен случай, който все още никой не е надминавал по отношение на бързината!
Даня вече почти половин година посещава българска детска градина, а Таня работи като монтажник на електроуреди в една от фирмите в Пловдив. И двамата си говорят на български и се чувстват комфортно в обществото.
Първоначално семейството живееше в центъра за украински бежанци „Втори дом“. От март 2023 г. те наемат апартамент, но често посещават своето първо убежище, за да помагат, разглеждат, четат в библиотеката и участват в различни събития.
В свободното си време, когато не са на работа или в детската градина, майка и син се стараят да прекарват време заедно и да посещават различни интересни места в Пловдив и извън него. Даня е обикновено четиригодишно момче, което обича да се забавлява с колички и да кара самокат. Но преди всичко той е опора и подкрепа за майка си, която той обича много и й помага във всичко!
С открити сърца пожелаваме на семейство Кириленко още много успехи по техния житейски път. Уверени сме, че пред тях се откриват множество възможности за победи и постижения!