Библиотека

    В момента си тук!
  • Начало
  • Библиотека

Нашата "Читалня"

Какво представлява нашата библиотека? Това е около хиляда разнообразни екземпляри на книги, настанали на уютни рафтове! Атмосферата в библиотеката ни насърчава четене, рисуване и създаване на нови произведения на изкуството! Пловдивчани и гости на града идват тук, за да разширят своите познания и умения, а и за да придобият нови такива. 
Чудесно е да мечтаете и да създавате фантастични светове, а какво по-подходящо място за това от библиотеката. Всичко от което имате нужда е да се сгушите в прегръдките на дивана в прегръдките на някоя книга, разбира се. И точно тогава се случва магията … 
Често посещавате библиотеката с автори, издатели и творци, които, въпреки че са далеч от дома, продължават тази изключително важна професия. Те провеждат срещи и майсторски класове с деца и възрастни, разпространяват своите книги и чувства. Всички станаха близки приятели с писателките Виктория Филина и Наталия Стоянова от Украйна. Искрени благодарности за грижата за нашите деца! Те предвиждат бъдещи взаимодействия с вас!
Фондът на библиотеката се поддържа благодарение на неравнодушни хора. Това са украинци, които изпращат книги по различни начини, доброволци и приятели в България. Всички, които разбират стойността на книгите и културата. Огромни благодарности на всички тези хора! 
Отделно искаме да кажем “Благодаря” и на украинското издателство “Ранок”, което първо откликна на молбата ни и подари не малък брой книги на украински език на децата в Пловдив. Приканваме и ще бъдем благодарни, ако и другите украински издателства се присъединяват към инициативата! Именно в тези трудни времена осъзнаваме колко е важно да съхраним украинските слова и литература.
Всеки, който обича книгите и четенето, е добре дошъл да посети нашата библиотека. Сигурни сме, че всеки ще може да открие книга, която отговаря на неговите лични предпочитания и интереси.

Работно време на читалня:

Пн, ср, пт – от 14.00 до 19.00
Вт, чт – от 18.00 до 19.00
Сб – от 10.00 до 18.00
Нд – почивен ден

Новини за библиотека:

Подаръци от родината

Нови, прекрасни книги бяха добавени към нашата библиотека днес! Пристигна дългоочаквана доставка от украинското издателство “Ранок”! Когато видяха ярките корици, очите на децата заблестяха от радост!

Прочетете повече »

Волшебна стая

Имало едно време книги – много и различни. За малки и за големи. Имало тънки и дебели, криещи в себе си тъжни или щастливи истории, ярки и изкушаващи

Прочетете повече »
Библиотека

Училище за приказки

Училище за приказки Какво включва радостта за вашите деца? Как се измерва? Сладолед, слънце, известно време за почивка и общуване с приятели – това вероятно

Прочетете повече »