Волшебна стая

Волшебна стая

02.08.2023 Ukraine Renovation Без коментари

Имало едно време книги – много и различни. За малки и за големи. Имало тънки и дебели, криещи в себе си тъжни или щастливи истории, ярки и изкушаващи на пръв поглед корици, всички налични. 

В прекрасния град Пловдив им отправиха покана да посетят библиотеката във Втори дом. Толкова много им хареса тук и те решиха да останат. Може да се каже, че избраха това да бъде техния дом! На уютните рафтове днес са настанили около хиляда разнообразни екземпляра!

Атмосферата в библиотеката ни насърчава четене, рисуване и създаване на нови произведения на изкуството! Пловдивчани и гости на града идват тук, за да разширят своите познания и умения, а и за да придобият нови такива. 

Чудесно е да мечтаете и да създавате фантастични светове, а какво по-подходящо място за това от библиотеката. Всичко от което имате нужда е да се сгушите в прегръдките на дивана в прегръдките на някоя книга, разбира се. И точно тогава се случва магията … 

Често посещавате библиотеката с автори, издатели и творци, които, въпреки че са далеч от дома, продължават тази изключително важна професия. Те провеждат срещи и майсторски класове с деца и възрастни, разпространяват своите книги и чувства. Всички станаха близки приятели с писателките Виктория Филина и Наталия Стоянова от Украйна. Искрени благодарности за грижата за нашите деца! Те предвиждат бъдещи взаимодействия с вас!

Фондът на библиотеката се поддържа благодарение на неравнодушни хора. Това са украинци, които изпращат книги по различни начини, доброволци и приятели в България. Всички, които разбират стойността на книгите и културата. Огромни благодарности на всички тези хора! 

Отделно искаме да кажем “Благодаря” и на украинското издателство “Ранок”, което първо откликна на молбата ни и подари не малък брой книги на украински език на децата в Пловдив. Приканваме и ще бъдем благодарни, ако и другите украински издателства се присъединяват към инициативата! Именно в тези трудни времена осъзнаваме колко е важно да съхраним украинските слова и литература.

Всеки, който обича книгите и четенето, е добре дошъл да посети нашата библиотека. Сигурни сме, че всеки ще може да открие книга, която отговаря на неговите лични предпочитания и интереси.