Лагер за деца

Лагер за деца

09.05.2024 Ukraine Renovation Без коментари
Целева сума: 55000 лв.
Дарения: 11000 лв.
20%

Втори дома вече две години помага на украински граждани, които са загубили дома си или просто искат да защитят себе си и своите близки.  Сега там живеят  украинци, от които деца.  Поради намаляване на финансирането за издръжката на Втори дом и детските центрове, ние имаме апел за помощ за организиране на детски летен дневен лагер, който ще бъде едно важно преживяване за пристигащи от Украйна деца-бежанци, които се нуждаят от подкрепа и психологическа рехабилитация. Нашата мисия е да осигурим на децата общуване, обучение и възможности за социално развитие, да не стоят затворени по вкъщи, докато майките им са на работа. А роднини нямат възможност да ги подкрепят, защото са много далече…

В програмата на лагера сме включили разнообразие от дейности, които не само ще развият тяхната физическа активност, но и ще стимулират творческите им способности и социалните умения. Нашата цел е да предложим на децата богат и разнообразен опит, който ще ги подготви за бъдещето и насочи към училищата.

Всяко ваше дарение ще бъде от съществено значение психологическа подкрепа на децата и подготовка към стартиране на обучение в училища. Минала година всичките 250 деца от 7 до 14 години, които са дошли при нас на лагер тръгнаха към присътственно обучение в училища, защото бяха подготвени с курсове по български език и психологическа подкрепа. И ние много се надяваме, че тази година, с Вашата подкрепа, ще помогнем и на ново-пристигнали децата от Украйна.

Вярваме, че заедно можем да направим голяма разлика в живота на много деца, като им предоставим възможността да създадат спомени и приятелства, които ще ги вдъхновяват да мислят позитивно.

Благодарим Ви предварително за вашата щедрост и подкрепа в тази благородна кауза. Заедно можем да променим живота на 250 украински деца към по-добро.

Нашите нужди са: хранене (обяд), заплати на учители (3 човека за 45-50 деца), материали за уроци и дейности:

5 смени по 50 деца всяка смяна, от 15 юни до 31 август, общо 250 деца за 3 месеца.

Обща сума по този проект за 3 месеца: 55500 лева.

Следните дейности са заложени в програмата:

Спорт и фитнес: спорт на открито, джудо, отборни игри и различни състезания

Творчество и изкуство: актьорско майсторство, рисуване, плетене, скулптура, музикално, танцово, литературно и певческо състезание, декориране, изработка на сувенири и много други

Образователни курсове и куестове: клуб по български и английски език, куестове и пъзели, настолни игри.

Социални класове: тренинги за развиване на комуникационни умения с други деца, изграждане на лидерски качества и доброволчески инициативи.

За децата ще бъде осигурено хранене, включващо обяд и следобеден чай.

Как да ни подкрепите? С договор и сертификат можете да дарите пари в банковска ни сметка, а ние ще се отчетем със снимки и документи. Повече информация за нашите дейности можете да намерите в сайта: www.ukraine-renovation.com

“Юкрейн съпорт енд реноватион” Фондация

UKRAINE SUPPORT AND RENOVATION

гр. Пловдив, п.к. 4000,           

 р-н Централен, бул. Източен 59

ЕИК: 206865340 МОЛ: Наталия Еллис   

BG49IABG70951001063401 – лв/usd/euro

BIC:IABGBGSF Интернешънъл Асет Банк АД

#дарение лагер за деца#

Тази сума може да бъде отчетена като  данъчни облекчения по закона на  признаване на счетоводни разходи за данъчни цели и намаляване на данъчната основа при дарения от фирми и физически в полза на ЮЛНЦ „Фондация „ЮКРЕЙН СЪПОРТ ЕНД РЕНОВАТИОН“.

Расчитаме на вашата подкрепа и сме уверени че изпълнението на замисъла ще има позитивно влияние върху българско-украински отношения в Пловдив.

С най-искрени благодарности, Фондация „ЮКРЕЙН СЪПОРТ ЕНД РЕНОВАТИОН“