Как децата закриха летния лагер

Как децата закриха летния лагер

03.09.2023 Ukraine Renovation Без коментари

Как децата закриха летния лагер? 
Как премина лятото в детския лагер от Втори дом? 
Намиране на нови приятели, страхотно прекарване, хапване на вкусна храна, рисуване, плетене, театрални изкуства, настолни игри и много други. Освен това имаше и не малко учене, защото изучаването на английски, български и джудо ще бъде от полза в бъдеще. А училището трябва да започне сега, когато лятото свърши. 
Време е за тържество! Официалният край на летен сезон 2023 беше на 31 август. Този ден се случиха много неща! Представител на Фондация “Ukraine Support & Renovation” Ирина Лигина и преподавателите Ирина Дуйловска, Юлия Тангелова и Сергей Прокопенко приветстваха участниците и им помогнаха да се регистрират за събитието. Психологът Олена Джикия дискутира накратко бъдещето на образованието и потенциалните проблемни обстоятелства в училище (тормоз). Тя подчерта важността на информирането на родителите за събития и проблеми в училището. 
Без подаръци какъв би бил празникът? Приказката „Трите прасенца“ с участието на деца от лагера в главните роли бе представена от Българския младежки Червен кръст с режисьор и продуцент представител на Театър Хенд https://www.facebook.com/handtheatre2. Заедно участниците създадоха къщички за прасенца от балони и се скриха от вълка. Ролите за актьорите бяха перфектно подбрани! Специална почерпка беше предвидена и за всички присъстващи на тържеството. 
Следваща приятна игра беше лазертагът на клуб “LaserStrike 25”. https://instagram.com/laserstrike25?igshid=MzRlODBiNWFlZA== Децата с удоволствие се състезаваха и работеха заедно, за да съберат възможно най-много точки. Бяха спечелени и награди, които ги чакаха в края на играта! 
И този ден имаше много песни и танци. Впечатляваща демонстрация по джудо и театрални представления, организираха и представиха децата. Освен това беше поднесена невероятна изненада за всички присъстващи на тържеството под формата на кратко изпълнение на колумбийската група “Los iankovers” (https://www.facebook.com/Losiankovers)! 
Децата бяха въодушевени от страхотния вокал на солиста Янко на украински! Публиката бурно аплодира, когато членовете на групата изпяха добре познатата „Червена калина” на испански.
В този ред на мисли, на 8 септември от 20:00 ч. колумбийците ще изнесат концерт в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев”, гр. Пловдив, ул. “Тодор Самодумов” 2. Нашите деца го препоръчват и ви обещават положителни емоции!
 Беше прекрасен ден, изпълнен с изненади и толкова положителни емоции! Децата получиха грамоти, бутилки за вода и витамини за по-добро съсредоточаване по време на учене в замяна на тяхната креативност и активно участие в дейностите на лагера! 
Искрено ценим приноса на всички украинци и българи, които направиха този празник възможен и незабравим!