Юки Такахаши и УНИЦЕФ се срещнаха с децата

    В момента си тук!
  • Начало
  • Новини Юки Такахаши и УНИЦЕФ се срещнаха с децата

Юки Такахаши и УНИЦЕФ се срещнаха с децата

13.07.2023 Ukraine Renovation Без коментари

„Втори дом” – се превърна в нов дом за много бежанци, които въпреки че са загубили всичко в родните си места, са придобили увереност и надежда за бъдещето и са готови да започнат нов живот от нулата.

Представители на Посолството на Япония в България и УНИЦЕФ се срещнаха с децата, които посещават летния лагер във Second Home. Те се запознаха с програмата на лагера и видяха как протичат заниманията, които учат децата на нови умения.
За Юки Такахаши, първи секретар на японското посолство в България, беше приятна изненада, когато едно от децата в лагера, което учеше японски в украинско училище, дойде да изнесе приветствие. Децата споделиха с охота своите желания и надежди за бъдещето.
В знак на благодарност за оказаната помощ при организирането и развитието на летния лагер във „Втори дом“, децата подариха цъфнало дръвче на г-нТакахаши.
Почетното посещение на гостите завърши с обобщение на дейността на фондацията, обсъждане на бъдещи перспективи и развитие с постоянната подкрепа на Посолството на Япония в България и представители на УНИЦЕФ.