Влияние на войната върху чувствителните системи и емоционалната сфера на детето

    В момента си тук!
  • Начало
  • Новини Влияние на войната върху чувствителните системи и емоционалната сфера на детето

Влияние на войната върху чувствителните системи и емоционалната сфера на детето

29.11.2023 Ukraine Renovation Без коментари

Екипът на Фондация Ukraine Support & Renovation прекара натоварени и успешни дни Неделя и Понеделник!
Въпреки предизвикателното време на 26 ноември 2023 г. отборът на “Украински Вулик” от София уважи нашата покана и отпътува за Пловдив. С родители и специалисти от Пловдив се проведе лекция-среща на тема „Влияние на войната върху чувствителните системи и емоционалната сфера на детето“. Координаторът на приобщаващите проекти на Образователно-интеграционния център “Украински Вулик” Ирина Воронцова обсъди работата на сензорните системи на тялото, процеса на сензорна интеграция и изследванията, изясняващи ефектите от войната върху психическото здраве. Освен това присъстващите научиха за начините, по които войната може да наруши сетивното възприятие.
Детският психолог Ирина Медведева обсъди как травмата засяга емоционалното развитие на децата във всички възрастови групи, както и психологическите реакции и очакванията на възрастните по отношение на поведението.
Специалисти от София представиха понятието за сетивен профил на детето и споделиха методи за помощ на детето в преодоляването на последствията от влиянието на военни действия, бежанството и адаптацията в нова среда. Понеделник, 27 ноември 2023 г., продължи със същото ниво на продуктивност. Днес се срещнаха и запознаха експертите от Фондация Ukraine Support & Renovation, Образователно-интеграционен център „Украинский Вулик“ и Фондация „За Нашите Деца“. Участниците имаха възможност да се запознаят с работата си, да поговорят за предизвикателствата в работата с родители и деца и да обменят полезни стратегии в рамките на няколко часа. Срещата премина в топла неформална обстановка и завърши с планове за бъдещо сътрудничество.