СПОДЕЛЯНЕ, ПРЕТВОРЯВАНЕ И ПРЕЖИВЯВАНЕ НА ИЗКУСТВО ЧРЕЗ ТЕАТЪР

    В момента си тук!
  • Начало
  • Новини СПОДЕЛЯНЕ, ПРЕТВОРЯВАНЕ И ПРЕЖИВЯВАНЕ НА ИЗКУСТВО ЧРЕЗ ТЕАТЪР

СПОДЕЛЯНЕ, ПРЕТВОРЯВАНЕ И ПРЕЖИВЯВАНЕ НА ИЗКУСТВО ЧРЕЗ ТЕАТЪР

08.03.2024 Ukraine Renovation Без коментари

Проектът цели разчупването на границите между изследване, културно наследство, изкуство и социална кауза. Той има за задача да създаде възможност на украинските ученици и младежи да се занимават с изкуство.

Творческо ателие 1. „Мекота и твърдост“ разчита на символната роля, естетическите възможности и сетивните усещания при работа с природните материали текстил и камък. В него ще се ще предлага обучение с класически техники по проектиране и изпълнение на скулптурно произведение в малък формат. От друга страна, ще се провежда обучение по текстил, като се използват техники за везба и печат върху тъкан, за да се запознаят и обучават младежите с традиционни български и украински орнаментални и композиционни форми и да съумеят да ги приложат в свои творчески проекти. Диалогът между универсалното и националното в изкуството подхранва личните творчески виждания на участниците.

Обучители ще бъдат артисти с високи творчески постижения и педагогически опит: доц. Свилен Костадинов (скулптор), доц. Красимира Кръстанова (етнолог и текстилец), както и младата надежда в модния дизайн Доника Паланкова (текстил, мода и дизайн).

Обученията ще се провеждат в специално създадени художествени ателиета Втори дом (Пловдив,  бул. „Цариградско шосе“ 106) всяка събота от …

Начало 16 март 2024 г.

Подробно >>