Противодействие на тормоза

Противодействие на тормоза

12.09.2023 Ukraine Renovation Без коментари

Сградата на „Втори дом“ оживя от звуците на игра и смях на деца в събота, 9 септември 2023 г.
Фондация „Ukraine Support & Renovation“ осигури прекрасни раници за щастливите ученици, които тази година ще посещават училища в България. Всяко дете може да намери нещо по свой вкус сред многото варианти. 
Родителите имаха възможност да присъстват на лекция на психолози от фондацията на тема „Как да подкрепим детето си в началото на новата учебна година в Ново българско училище“, докато техните деца се забавляваха на събитието. Бяха консултирани различни родители за отговори на конкретни въпроси, тъй като отглеждането на дете на различна възраст представлява уникално предизвикателство. 
Родителите успяха да получат отговор на належащите си въпроси относно образованието на децата си. Присъстващите обсъдиха какво е „тормоз“, какво го причинява, какви форми може да има и кой може да бъде насилник или тормозен. Стана ясно и каква е законовата отговорност, предвидена в българското законодателство за противоправното поведение, както и кои фактори водят до изместването и състоянието на детето, като и двете трябва да бъдат решени своевременно.
Психолозите представиха разработения от служителите на фондацията протокол за справяне със случаи на тормоз в училище, както и предложения за поведение на детето в конфликтни ситуации.Като допълнителен бонус, присъстващите на лекцията ще получат достъп до ресурсите, от които могат да научат повече за предотвратяването и реагирането на тормоз.