Подаръци от родината

Подаръци от родината

05.08.2023 Ukraine Renovation Без коментари

Нови, прекрасни книги бяха добавени към нашата библиотека днес! Пристигна дългоочаквана доставка от украинското издателство “Ранок”! Когато видяха ярките корици, очите на децата заблестяха от радост! 
Какви креативни заглавия са измислили авторите само: „Добро утро, бобър“, „Заплетени приказки от Котигорошко“, „Епидемия от добро поведение“, „Капитан Кап и кокошките пирати“, „Приятел от мезозоя“, „Космически агенти срещу чудовището от сирене“, „Защо цъфти папрат“ … 
Възрастните също с нетърпение очакваха момента, в който ще отворят първата страница на всяка книга и ще влязат в омагьосания свят на думите! 
В ярките страници са изобразени както реални хора и животни, така и измислени същества. Някои книги повдигат духа и пренасят читателите в непознати страни, докато други предизвикват по-дълбок замисъл върху поучиките на живота. 
При нас четенето не е само за деца и възрастни. «Замръзналата котка Фаго» и «Котешкият детектив Алф» са две книги за роднините на «Ранок», които нашият главен ловец, котката Факс, реши да прочете. Вероятно е искал да види кой е повече като него духовно. И тъй като му хареса толкова много, той заспа сладко пред отворената книга. 
Искрено и много  благодарим на издателство “Ранок” и Ганна Чепракова за подкрепата на инициативата ни за библиотека в Пловдив! Надяваме се на съдействието на други издателства, за да можем заедно да възпитаваме любовта към литературата, словото и най-важното – любовта към родината.