Подаръци от Младежкия Български Червен Кръст

    В момента си тук!
  • Начало
  • Новини Подаръци от Младежкия Български Червен Кръст

Подаръци от Младежкия Български Червен Кръст

28.07.2023 Ukraine Renovation Без коментари

Днес представители на Младежкия Български Червен кръст посетиха детския лагер във Втори дом и това беше радостно събитие, тъй като момчетата и момичетата бяха отрупани с подаръци! Очите на децата заблестяха от радост, когато на работните им маси се появиха подаръци! Появи се всичко желано, дори повече: бои и четки, дървени палитри и моливи, албуми и цветни хартии, чаши без дръжки, маркери, брокати и магнити!

По-малките деца веднага проявиха своите изобретателност и творчество! Много от тях изразиха признателността си към гостите, като рисуваха картини на Червения кръст в различни размери.

Групата с по-големи деца в лагера получи отделна изненада: красиви платна за рисуване. Подрастващите момичета и момчета бързо откриха начин да ги използват и създадоха красиви картини!

Под наблюдението на представителите от Червения кръст всички останали, които не откриха художника в себе си, бе показано как да оказват първа помощ при изгаряния, наранявания и кръвоизливи.

Друг важен аспект на днешното събитие бе гримът за всички желаещи! Децата и гостите бяха боядисани в цветовете на украинското и българското знаме, както и емблемите на Червения кръст.

Прекрасно бе и че нашите гости се включиха в събирането на Кубчета на Рубик. Момчетата удивиха децата в лагера със способността си да решават пъзели с бързина и майсторство.

Днешният ден остави незабравими впечатления за всички участници, помогна на децата да придобият нови знания и ги накара да се почувстват като истински художници.

С искрени благодарности към Младежки Българския Червен кръст за грижата за нашите деца, за интересните уроци и чудесните подаръци!