Основните цели на фондация

Основните цели на фондация

31.07.2023 Ukraine Renovation Без коментари

Основните цели на фондация “Ukraine Support & Renovation” са да подпомага, интегрира, развива, консултира и да осигурява жилища на украинци, намерили своя втори дом в България.

Нашата мисия е да укажем необходимата подкрепа на украинците, принудени да изоставят домовете си, и да им осигурим достойни условия за живот. За осъществяването на тази цел Хуманитарният център в гр. Пловдив, на бул. Цариградско шосе 108. работи от понеделник до събота, от 13:00ч. до 18:00ч.

За периода от 25.07.2023 г. до 29.07.2023 г. към центъра са се обърнали за помощ 95 човека, включително и членовете на техните семействата – това са общо 266 бежанци.

Горепосочените лица са получили 165 единици пакетирани стоки (макарони, брашно, чай, бисквити и др.), 38 единици детски храни, 3 пакета памперси, 146 единици почистващи препарати, 60 кг дрехи и обувки и др.
Кампанията по раздаване на паста за зъби продължи миналата седмица. В резултат на това 123 семейства получиха комплекти паста за зъби. Вече са раздадени общо 289 бр.

Беше поставено и началото на кампания по раздаване на комплекти козметика за грижа на цялото тяло. Тя пожъна огромен успех още в първия ден. 90 жени получиха комплекти премиум кремове в събота, 29 юли!

Работим активно и по програми на ВКБООН, като раздадоха мокри кърпички, комплекти съдове, кърпи и 500 броя памперси.

Бяха проведени интервюта и изготвени молби за финансова помощ от ВКБООН за уязвими бежански семейства; в рамките на три дни са постъпили 45 заявления.

Отправяме покана към всеки, който би искал да получи паста за зъби и комплекти дамска козметика и тази седмица!

Уязвимите категории украинци трябва да кандидатстват за финансова помощ от ВКБООН. Могат да го направят при нас, в Хуманитарния център. Трябва да имате закрила над себе си!

Изказваме искренна благодарност на всички загрижени българи и украинци, които допринасят с даренията си за нашата кауза! Вашата помощ е незаменима – Вие сте спасители!