Натали Стоянова в библиотеката на Втори дом

среща с украинската писателка

Натали Стоянова в библиотеката на Втори дом

29.07.2023 Ukraine Renovation Без коментари

Днес, 29 юли 2023 г., в библиотеката на Втори дом се състоя среща с украинската писателка от български произход Натали Стоянова и родителите на деца до 10 години. Сред желаещите да се срещнат бяха предимно майки, като присъстваха също татковци и баби.

На срещата се обсъди как четенето и рисуването помагат за решаването на психологическите проблеми на децата. Натали сподели своя творчески опит и разказа за стара неприятна ситуация, от която се е родила приказката за черното коте „Най-добрият знак“.

След това родителите имаха възможността да се потопят за малко в своето детство. Всеки си припомни любимите книжки и разказа за любимите приказки на децата си. Очите на възрастните заблестяха с топлина, когато разказаха за традициите на четене в семейството.

В края на срещата всички участници получиха като подарък приказка за оцветяване с подпис от авторката и пожелания.

Сърдечно благодарим на Натали Стоянова за интересната среща, предадените знания, както и за грижата за нашите деца и техните родители! С нетърпение очакваме ново посещение и интересни неща!

Каним всички автори, на детски приказки или такива за пораснали, да ни посетят! Нашите деца ще се радват да пишат и рисуват заедно с вас! Така ще се създадат повече от едно произведение, което ще обогати както украинската, така и българската литература! Може би дори ще открием нови звезди и ще се надяваме на Нобелова награда!