Кухня за Надежда

Кухня за Надежда

08.04.2024 Ukraine Renovation Без коментари

При всяко преместване, при всяко сбогуване с кътче от своя свят, жената оставя част от душата си. Кухнята не е просто място, където се готви храна; това е светилище, където всяка чиния, всяка лъжица, вилица, миксер и блендер са наситени със спомени и обич. Колкото пъти и да се наложи да се преместваме, винаги нещо остава извън възможността да бъде взето с нас. Тези вещи, оставени зад гърба, завинаги запазват в себе си част от живота, част от сърцето, което помни всяка детайл: от избора на посуда до вечерните сбирки на кухнята в семеен кръг.

И сега, когато милиони жени от Украйна са принудени да напускат домовете си, оставяйки зад себе си не само стени, но и парченце от живота си, сърцето и душата, оставени в любимите кухненски съдове, които не беше възможно да вземат със себе си, трагедията се усилва. В новия живот, далеч от дома, остро се усеща липсата не само на материални вещи, но и на топлината, уюта, обичайната атмосфера на своята кухня, където някога се смеехме, радвахме се и заедно готвихме вечеря.

Сърцето се къса от болка на раздялата не само с привичния начин на живот, но и с частица от себе си, оставена във всяка тенджера и тиган, във всяка чашка и чиния. В тези дреболии се крие душата и точно затова всеки предмет в кухнята е така важен и значим.

В този труден момент, когато трябва да започнем всичко отначало, когато душата изисква не само покрив, но и уют, всяка лъжица, всяка чиния, тенджерка и тиган, дадени като дар, стават мост към възстановяването на онова кухненско огнище, което ще стопли сърцата на хората, бягащи от войната. Те напълват новото пространство със смисъл, спомени и дават сили да продължим напред, въпреки всичко.

Да споделяш означава да дариш парченце топлина и надежда на тези, които остро се нуждаят от това. Всяка предадена вещ носи в себе си послание: вие не сте сами, вашата история е важна, вашето сърце е усетено. Заедно, споделяйки дори най-простите неща, ние помагаме да възстановим загубения дом, света и душата, късче по късче. С радост ще приемем всякакво кухненско обзавеждане, което можете да споделите: ложъчки, чинии, тенжери, тигани… всяко едно дарение е в помощ!

Нашият адрес: Цариградско Шосе 108, Втори Дом, Пловдив, 0885152000. Ната Еллис.

За дарения: #кухненско обзавеждане

“Юкрейн съпорт енд реноватион” Фондация
UKRAINE SUPPORT AND RENOVATION
гр. Пловдив, п.к. 4000, р-н Централен, бул. Източен 59 ЕИК: 206865340
МОЛ: Наталия Еллис

Банкови сметки:
BG49IABG70951001063401 – лв/usd/euro

BIC:IABGBGSF
Интернешънъл Асет Банк АД