Колумбийска група с украинско сърце

    В момента си тук!
  • Начало
  • Новини Колумбийска група с украинско сърце

Колумбийска група с украинско сърце

18.09.2023 Ukraine Renovation Без коментари

Какво мислите, че прави края на работната седмица добър? Може би това е спокойна разходка с приятели или семействота, добре планирано пътуване извън града или физически активности. Украинската общност в Пловдив се наслади на спокоен завършек на работната седмица миналия петък, 15 септември 2023 г., в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“.

Всички бяха нетърпеливи да се срещнат с невероятно талантливата колумбийска група @ Los Iankovers с украинско сърце! https://www.facebook.com/Losiankovers  Началните ноти на концерта показаха пределно ясно, че вечерта ще бъде незабравима! Песни от Украйна, които са популярни от край време, звучаха по нов, свеж начин! Близо двата часа минаха бързо. Публиката пя на украински, докато членовете на групата Los Iankovers пеят на испански за червената калина. По-късно се разбра, че в групата освен солиста Янко, който е от украински произход, на украински език говорять и пеят още колумбийци и венецуелка. „Червена калина“, „Несе Галя вода носи“, „Господин полковник“, „Киев мой“, „Стари снимки“, „Ти ме измами“, „Развържете конете, момчета“, „Комарите – комарите“ …. Това е само част от неизчерпателния списък от песни, които са помогнали на слушателите да се почувстват малко по-свързани с родната Украйна!  

Вечерта беше успешна за всички – възрастните плакаха, смееха се и пяха на добре познати песни, а децата си говореха, играеха и танцуваха. В крайна сметка такава уникална музика прави невъзможно да останеш неподвижен!

Искрено оценяваме всичко, което Янко и неговата група Los Iankovers направиха, за да накарат всички присъстващи на концерта да изпитат истински емоции и да се забавляват! Беше невероятно! С нетърпение очакваме предстоящите срещи!
Оценяваме предоставеното пространство от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“. Специални благодарности на Красимира Кръстанова за нейното пряко съдействие при планирането на този концерт и за постоянната подкрепа към украинската общност!