Коледа във втори дом

Коледа във втори дом

22.12.2023 Ukraine Renovation Без коментари

Втори дом беше много шумен и оживен в събота, 16 декември 2023 г!
 По време на празника „1+1 с приятел ти си един” малчуганите получиха подаръци, писаха коледни картички, танцуваха, рисуваха, снимаха се, играха и общуваха.  
Нека обаче проследим събитията хронологично!
Още в началото на деня първият етаж се превърна в коледен базар. Там можете да откриете голямо разнообразие от вълнени и текстилни играчки, както и ръчно изработени дрехи, уникални картини и коледни елхи, изработени от клони на дървета, и истински кактуси.
Продажбата на собствени печива и кафе беше първият източник на доходи на децата!  
Всеки желаещ можеше да дойде в библиотеката и да изработи коледни картички, украшения, хартиени играчки и играчки за елха.  Завладяващата плетена “Коледна приказка” на Елена Недова очарова малчуганите в игралната зала.  
Междувременно спортната зала беше облечена в празнична премяна, докато организаторите се готвеха да дадат началото на основното събитие.
Децата изпратиха писма до Дядо Коледа, а неговите джуджета раздадоха подаръци на своите украински и български другари за празниците. Изпълнението беше изпълнено с енергия и забавление! „Добър вечер на вас, пане господарю“, традиционна украинска коледна песен, изсвирена на цигулка от Юлия Зинкевич, даде тон.  
Децата, участващи в танци и джудо, след това продължиха да изпълняват фантастични и оптимистични танцови номера. Всяко изпълнение, от „Лебеди” на джудистите до „Everybody” на по-младите танцьори и изпълненията на самите фехтовачи и джудисти, остави незабравим отпечатък.  
Кратко соло на пиано от Мария Гриник беше отделна пиеса. Доброволци, които помагат на украинските бежанци в Пловдив и работят усилено за укрепване на украинско-българските отношения, получиха грамоти от почетния консул на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев по време на концерта. Децата от Украйна изразиха признателността си, като му подариха картина в знак на своята признателност.  
Изпълнявайки коледни песни на полски, украински, български и беларуски език, свирейки на акордеон, полската певица Александра Кнас остави незабравимо впечатление в съзнанието на присъстващите.  
Гости, сред които Снежанка и Дядо Коледа, се отбиха да честитят Коледа и Нова година на всички. Те обединиха усилията си с Наталия Елис, за да раздадат вкусни лакомства на деца, облечени като новогодишни герои, и грамоти и подаръци на победителите в арт-конкурса „Коледен калейдоскоп“.  
Веселата детска дискотека беше черешката на тортата за коледното парти на “1+1 с приятел, ти си един”!  
Ние сме безкрайно благодарни на всички наши приятели и дарители от Украйна и България. Оценявам много вашата помощ! Благодарим искрено на всички, които помогнаха за планирането на коледното парти и осигуриха поразителения му успех.
Само заедно можем повече и правим повече!