История на Наталия Евчева

История на Наталия Евчева

02.04.2024 Ukraine Renovation Без коментари

Днес нашата история е за още една насочена и трудолюбива украинка – Наталия Евчева от Одеса. Тя заедно с дъщеря си пристигна в България в първите дни на войната. Първоначално Наталия избра за пребиваване София. Съветвана от познат българин, на 8 март (символично) жената се премести в Пловдив, за което не съжалява. “Много уютен град, красив и със своята уникалност. И дори доста топлото лято никак не го разваля. Хората, които тук живеят, са много приветливи и винаги се усмихват. През изминалите две години не срещнах агресия към себе си, а само съчувствие и желание да ми помогнат. Обичам Пловдив от цялото си сърце”, казва Наталия.
Героинята на нашата история е майстор по оформяне на вежди, както и майстор по ламиниране на мигли и вежди от 2018 година. След като се сдоби с всички необходими разрешителни документи в България, Наталия започна да търси клиенти. Първоначално това бяха основно украинки, тъй като поради липса на езикови познания не разбираше как ще работи с български момичета и жени. Но след половин месец от началото на бюти кариерата си в Пловдив, първото българско момиче се записа при нея чрез Instagram. Наталия я предупреди, че почти не говори български и поради тази причина за сега не приема клиенти в салона, но момичето не се отказа и отговори: “няма проблеми”. Оттогава тази фраза стана любима за жената! Точно първата клиентка-българка стана необходимият тласък, който показа, че езикът на красотата е универсален.
Независимо от това, откъдето сте – от Украйна, България или Гърция – всички искат да бъдат красиви. Когато клиентите се увеличиха, възникна нужда от разширяване. Наталия търсеше тематични групи, четеше обяви, разговаряше с хора, докато не постигна окончателната си цел – работа в уютен салон. И после започнаха да идват заявки за обучение, и най-интересното е, че най-често от български момичета. Първоначално Наталия се страхуваше – не владееше българския език добре и отказваше.
През юни 2022 година завърши курсове за повишаване на квалификацията в Италия, яви се на изпита за инструктор, където отново се убеди, че незнанието на езика не може да бъде основа за необучаване на други. След това последва обучение и получаване на удостоверение от МОН в Пловдив, както и във Варненския колеж “Богоя”, където днес жената се смята за независим преподавател.
Миналата година Наталия премина обучение в бизнес академията ВАSE в рамките на проекта на Фондация “UKRAINE SUPPORT & RENOVATION” при подкрепата на фонд “AMERICA FOR BULGARIA”, където влезе в четворката на победителите със своето виждане за съвременно училище за майстори по оформяне на вежди и майстори по ламиниране на мигли. В момента героинята на нашата история постепенно развива процеса на обучение – проведени са групови и индивидуални курсове, след които програмата за обучение е коригирана и допълнена, създадени са работни тетрадки за учениците. Активно се развива работната страница на бюти майсторката @natalka_brows, създадена е също така отделна Instagram страница @natalka_brows_school, на която може да се разбере повече.
В момента 90% от настоящите клиенти са български жени и момичета на възраст от 14 до 65 години, които посещават Наталия в Пловдив, включително от други градове на България като София, Асеновград и Хисар, което не може да не радва. Интересното при процедурите на майсторката не е само безупречната работа, но и кафето или чаят за душата. Напитките се сервират креативно – в чашки с индивидуален и интересен дизайн. Учениците и випускниците на Наталия успешно прилагат уменията, придобити по време на обучението, не само в България, но вече могат да се конкурират с достойни майстори!
С успехите си радва и дъщеря Анастасия, която тази година завършва училище и планира да постъпи във висше учебно заведение. В момента момичето учи български и подобрява английския си, защото разбира, че знанието е един от ключовете към успеха!
Накрая, бих искали да пожелаем на нашата целеустремена землячка още успехи и нови постижения! За повече информация за Наталия можете да разберете от нейните Instagram профили
@natalka_brows
@natalka_brows_school
както и по телефона 0883220023
Адреса- ул. „Братя Свещарови”, 4017 Каменица 2, Пловдив