Инициатива за партньорство NWO-NRFU

Инициатива за партньорство NWO-NRFU

04.08.2023 Ukraine Renovation Без коментари

Въз основа на данни, получени от Националният фонд за научни изследвания на Украйна, беше съобщено, че на 18 юли 2023 г. Националният фонд за научни изследвания на Украйна (NRFU) и Холандският научен съвет (NWO) са постигнали споразумение чрез протокол към Меморандума на Разбиране, като по този начин установява партньорство за сътрудничество.

С участието си в конкурса „Конкуренция за допълнителни възможности за безвъзмездни средства от NWO за украински учени: Партньорска инициатива NWO-NFSU“ за 2023 г., учените от Украйна ще имат шанс да си сътрудничат с колеги от Кралство Нидерландия и по този начин да продължат научната си кариера в днешната предизвикателна действителност.

Този конкурс се управлява от NWO и се провежда в сътрудничество с NFDU. Целта му е да насърчат квалифицираните украински изследователи да участват онлайн в текущи проекти на NWO и да им помогнат да изградят своята професионална мрежа в нидерландската научна общност.

От 11 септември 2023 г. заявления могат да се подават по всяко време.
Крайният срок за кандидатстване е 8 април 2024 г., 14:00 CET.
За украинските учени, които пребивават в Украйна, извършват своите изследвания там и се интересуват от участие в гореспоменатата международна инициатива NWO и NFDU, през август 2033 г. ще се проведе информационна сесия и онлайн среща.

Последвайте следните линкове, за повече подробности относно инициативата:
• на сайта на Холандският съвет за научни изследвания (NWO) на адрес
https://cutt.ly/Gws1aabl
• на сайта на Националният изследователски фонд на Украйна (NRFU) на адрес https://cutt.ly/8ws1pPKM.