Екскурзия за зоопарка

Екскурзия за зоопарка

15.11.2023 Ukraine Renovation Без коментари

На 11 ноември 2023 г., събота, нашите деца се срещнаха с истински вълк! Не, не става дума за представление на Червената шапчица в театъра. Малчуганите отидоха в пазарджишкия зоопарк! Те прекараха цялата седмица в подготовка за това! Децата направиха планове за обяд навън и стегнаха раниците. 
Оказа се мрачна съботна сутрин. Този ден възрастните дори не очакваха слънце. Децата обаче с цялото си държание и поведение показаха, че нищо и никой не може да им попречи да се насладят максимално на експедицията! Може би заради ентусиазма на тези деца дъждът по пътя към зоопарка спря! 
В Пазарджик ни посрещна слънце. Въпреки че обитателите на зоологическата градина не бяха особено изненадани от редовните посетители, все пак наблюдаваха с любопитство от къщите си.  Когато наближиха зоологическата градина децата бяха посрещнати от патици и гъски, две птици, които често се срещат в селския двор. Членове на семейството на котките, като величествени тигри и лъвове, подремваха малко по-надолу. Пухкави бели кокошки и техните братовчеди пауни се разхождаха в съседна волиера. Имаше новородени козлета от другата страна на пътеката, елени, които се разхождаха наблизо и маймуни, които скачаха в далечината! Но вълкът прикова вниманието на повечето присъстващи. Попаднахме на нетипичен представител, който беше щастлив да общува с деца дори през оградата. 
След като обядваха на открито малките туристи продължиха да изследват парка на острова на свободата, когато изненадващо откриха динозаври! Очевидно нереални, но все пак завладяващи! Оказа се, че динозаврите могат дори да издават рев! 
Приятната обиколка завърши на детската площадка на спортна тематика с уникални люлки и спортни съоръжения. 
Пловдив ни посрещна с дъги и слънце! Знаете ли кога и как се появява дъгата?  Оставяме това за следващия път! Днес благодарим на Световната здравна организация 
https://www.who.int/ за предоставянето на тази прекрасна възможност за украинските деца да опознаят природата и представителите на животинския свят.