Екскурзия до София

Екскурзия до София

Тийнейджърите все още са деца по душа, но те са развили мироглед и стремежи за бъдещето си. Обучението на децата продължава да процъфтява въпреки прекъсванията, причинени от преместването в друга нация и посещаването на ново училище. Децата трябва да бъдат ангажирани с интригуващи и енергични забавления, за да могат децата да усвояват по-добре материала.
Миналата неделя, 15 октомври 2023 г., украински юноши от Пловдив гостуваха на свои приятели в София с помощта на Фондация „Ukraine Support and Renovation“ и Сдружение „Отворени обятия“.
Младежите посетиха масивен Музей на илюзиите, където можеха да разгледат експонати за научни постижения и произведения на изкуството. Експонати и интерактивни забавления запълват 400 квадратни метра пространство.
След това групата юноши тръгнаха на разходка из града. Местни младежи в София бяха гидове, запознавайки посетителите с основните забележителности на града. Децата бяха дълбоко развълнувани от великолепието на катедралата.
Тийнейджърите в Борисовата градина обядваха пица, играха волейбол, снимаха се и като цяло се забавляваха след културната програма. Младежите се прибраха в Пловдив изтощени, но въодушевени от преживяното. Те нямаха търпение да покажат на новите си приятели от София всички готини места, за които знаят. Правилно сте прочели, ще бъдем домакини на група юноши от София. А в Пловдив, който има както легендарно минало, така и оживено настояще като „Културна столица на Европа 2019“, имаме какво да демонстрираме.
Оценяваме много участието на Сдружение „Отворени обятия“! Вярваме, че бъдещото сътрудничество ще бъде също толкова полезно и ефективно за улесняване на събирането и интеграцията на украинската младеж в България.

1 Comments

Comments are closed.