Ден на знанието

Ден на знанието

01.09.2023 Ukraine Renovation Без коментари

Вероятно всеки възрастен човек пази у себе си приятни спомени от училищните години. Най-често с умиление си припомняме интересни моменти, свързани със съученици, общите ни игри с тях и безбройни приключения. Обичахме първи септември именно заради възможността да се видим с приятели и с нетърпение очаквахме този благословен Ден на знанието, символизиращ едно ново и вълнуващо начало.
За съжаление войната повлия негативно в много сфери от живота на хората и образованието не прави изключение. Някои украински деца продължиха обучението си в български училища през миналата година и тази година отново ще отбележат своя Ден на знанието на 15-ти септември. 
Други немалка част от децата продължиха да учат онлайн в украински училища. Нашата фондация не може да остане безучастна към тях и да ги лиши от този свещен празник!
Днес, на 01.09.2023г. отбелязахме нашия личен Ден на знанието в центъра на град Пловдив, точно до пеещите фонтани. Традиционната празнична атмосфера беше подплатена със стихчета за Украйна, детски танци и песни, които направиха празника пълен за малки и големи. Децата бяха особено впечатлени от флашмоба, по време на който изписваха своите имена на хартиени листчета и ги поставиха върху своя роден град на картата на Украйна. Положителните емоции на учениците бяха допълнени и от подаръчни пакети с ученически пособия, необходими за успешното начало на учебната година. Първият училищен звънец и момиче от 11-ти клас с две първокласнички под ръка бяха в центъра на вниманието. Изключително удовлетворение сме, че успяхме да подарим на децата този празник и да им създадем положителни спомени, които да останат за цял живот. Искрено сме признателни и благодарим на всички българи, които не останаха равнодушни към нашата инициатива и помогнаха да се погрижим за децата на Украйна. Вашата помощ е безценна!