Бебешка храна от ВКБ ООН

Бебешка храна от ВКБ ООН

14.09.2023 Ukraine Renovation Без коментари

Хранителният режим на децата значително влияе върху техния растеж и развитие; следователно е изключително важно да се гарантира, че техният дневен хранителен прием е добре балансиран и включва основни витамини и минерали, които осигуряват необходимата им енергия. 
Основните източници на хранене за бебета до една година обикновено включват кърма или адаптирано мляко, което се използва като заместител на кърменето в случаите, когато не е възможно майката да кърми. През първите 5-6 месеца от живота на бебето, единственият източник на хранене обикновено се осигурява от майчиното мляко или млечната формула. Това се дължи на факта, че той включва всички основни компоненти, необходими за цялостния растеж и развитие на бебето. На 6-месечна възраст се препоръчва въвеждането на допълнителни храни в диетата на детето, за да се задоволят нарастващите му енергийни нужди. Това се дължи на активния растеж и развитие на детето, поникването на първите зъбки и повишената му подвижност. 
За да отговори на основните нужди на украинските бебета, пребиваващи в Пловдив, Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБ ООН) предостави финансова помощ за улесняване на придобиването на млечни формули, както и на плодови и зеленчукови пюрета за целите на първоначалното допълване. 
https://www.unhcr.org 
В момента в хуманитарния център на Втори дом можете да получите млечни смеси NAN 1, 2, 3, Aptamil 1, 2, 3, Hipp 1, 2, 3 и разнообразие от вкусни бебешки пюрета. Каним пловдивски майки с деца до 2 години да ни посетят и да се сдобият със смес или (и) пюрета. Припомняме също, че разпространението на детски хигиенни продукти (особено памперси) продължава по програмата на ВКБ ООН. Заповядайте при нас, за да се снабдите с най-необходимото за вашите деца!  
Искрена благодарност към ВКБ ООН за грижите и подкрепата на украинските деца.